Monday, May 4, 2020

Biology Mcqs for MCAT test preparation and NTS PPSC FPSC and Medical Entry test

01.Biometry is the application of _______ in biology ?

A.Algebra
B.Matrix
C.Statistics
D.Geometry

Answer:Statistics

02.Study of insects is called______?

A.Immunology
B.Parasitology
C.Paleontology
D.Entomology

Answer:Entomology

03.What is the branch of biology in which structure and function of tissues are studied_____?

A.Cell Biology
B.Histology
C.Taxonomy
D.Morphology

Answer:Histology

04.The term biology was introduced in _______ in 1800 ?

A.Germany
B.Japan
C.Turkey
D.Italy

Answer:Germany

05.Which of the following is the basic unit of classification ________?

A.Genus
B.Family
C.Order
D.Species

Answer:Species

06.Euglena belongs to the kigdom_________?

A.Monera
B.Fungi
C.Protista
D.none of these

Answer:Protista

07.All of the following are elements that plants need in very small amounts except______?

A.Iron
B.Hydrogen
C.Copper
D.Chlorine

Answer:Hydrogen

08.Capillaries are the example of _______?

A.Organ System
B.Cell
C.Organ
D.Tissue

Answer:Organ System

09.Who discovered the living cell first time?

A. Robert brown
B. Rudolf virchow
C. Robert hooke
D. Antoni van leeuwenhoek

Answer:Robert hooke

10.Viruses are considered living organisms because ______?

A.They can be crystallized
B.They contain DNA and can be reproduced
C.They are microscopic
D.They occur in plants and animals

Answer:They contain DNA and can be reproduced


Previous Post
Next Post

No comments:

Post a Comment