Friday, April 17, 2020

Pak Study Mcqs for Test Preparation from NTS, PPSC, FPSC

01. What is the height of the Sarawak peak?
A.1500 meters
B.1600 meters
C.1700 meters
D.1800 meters

Answer:1500 meters

02. What is the average height of the salt range?
A.600 meters
B.650 meters
C.675 meters
D.700 meters

Answer:675 meters

03. The height of the post-war plateau is?
A.200-500 meters
B.300-600 meters
C.400-500 meters
D.500-600 meters

Answer:300-600 meters

04. What is the average height of chaghi range?
A.2000 meters
B.2500 meters
C.3000 meters
D.3500 meters

Answer:3000 meters

05. Which of the following areas from the post-war plateau?
A.Rawalpindi
B.Mianwali
C.Jhelum
D.All of the above

Answer: All of the above

06. Which is the highest peak of the Karakorum range?
A.Kilik peak
B.K-2 peak
C.Nanga Parbat
D.Tirichmir

Answer: K-2 peak

07. Which is the highest peak of the Himalayas range in Pakistan?
A.Kilik peak
B.K-2 peak
C.Nanga Parbat
D.Tirichmir

Answer: Nanga Parbat

08. Which is the highest peak of the Salt range?
A.kilik peak
B.K-2 peak
C.Nanga Parbat
D. Salasar

Answer: Sakasar

09. Which is the highest peak of the Koh-e-Suleiman range?
A.kilik peak
B.Takhat-e-Suleiman
C.Nanga Parbat
D.Salasar

Answer: Takhat-e-Suleiman

10. What is the average height of the Karakorum range?
A.7000 meters
B.8000 meters
C.9000 meters
D.10000 meters

Answer:7000 meters

Pak Study Mcqs for Test Preparation from NTS, PPSC, FPSC

Previous Post
Next Post

No comments:

Post a Comment