Tuesday, April 7, 2020

General knowledge MCQs for preparation NTS , PPSC, FPSC

01. How many countries are members of NATO?

A.30

B.29

C.25

D.24


Answer: 30


02. Vincent Van Gogh was H?

O actor

B. Painter

C

D. Scientist


Answer: Painter


03. Is the shop in tape tennis a ______ shot?

Hey Buckland

B left hand

C

De Pasio


Answer: back hand


04. What is the stick used to hit the ball in golf?

A club

B Golf Stick

Sea Golf Hockey

D. None of these


Answer: Club


05. Where is Bathsheba Beach located?

O Child

B. Brazil

C. Barbados

D. Mexico


Answer: Barbados


06. Which continent is known as the dark continent?

A.Africa

B Europe

C.Asia

D. America


Answer: Africa


07. Who was the first Secretary General of Pakistan?

ACH Mohammad Ali

BCH Shaukat Ali

CC Liaquat Ali

DCH Mohammad Ali Johar


Answer: Chaudhry Muhammad Ali


08. Which is the smallest republic in the world?

Hey Indonesia

Others

C. Vatican

D. None of these


Answer: Other


09. Aspects of the Slave Empire?

O Qutbuddin Aibak

B. Kaiser Khan

Si Bello Lodhi

D. None of these


Answer: Qutbuddin Aibak


Are the partial islands south of South China disputed between China and __________?

Hey Vietnam

B. Melissa

Philippines

D. All of them


Answer: All this

Previous Post
Next Post

No comments:

Post a Comment