Tuesday, April 7, 2020

Computer Mcqs from Basic to advance for preparation NTS, PPSC, FPSC

01. What is CD-ROM?

A. Compact read-only memory

B. Read only memory in compact data

C Compact Disk Read Only Memory

D. Compact portable disk read-only memory


Answer: Compact disc read-only memory


02. Is ALU ___?

O Mathematical logic unit

B. Application logic unit

C. Array logic unit

D. None of these


Answer: Mathematics logic unit


03.VGA is _____?

A.Video graphics array

B.Voltaic Graphics Array

C.visual graphics array

D.video graphics adapter


Answer: Video graphics array


04. Does MSI mean ______?

A. Medium Scale Integrated Circuits

B. Medium System Integrated Circuits

C. Medium Scale Intelligent Circuits

D. Medium System Intelligent Circuits


Answer: Medium Scale Integrated Circuits


05. Gigabytes is equal to _________?

A.1024 bits

B.1000 megabytes

C.1024 kb

D.1024 megabytes


Answer: 1024 megabytes


06. Any Computer System Has a Mind?

A. ALUM

Bcpu

C memory

D.Control unit


Answer: CPU


07. Which of the following are the components of a Central Processing Unit (CPU)?

A. Math Logic Unit, Mouse

B. Math Math Unit, Control Unit

C. Logic unit of mathematics, integrated circuits

D Control Unit, Monitor


Answer: Mathematics logic unit, control unit


08. Can you store and organize the files in ________?

O Archives

B folders

C.indexes

Delists


Answer: folders


09. Which device is required for internet connection?

O joystick

B-Medium

Ccd drive

D. NIC card


Answer: modem


10. What is a light pen?

A.A mechanical input device

B. Optical input device

C. Electronic input device

D. Optical output device


Answer: Optical input device

Previous Post
Next Post

No comments:

Post a Comment